СДС: Денят на независимостта да стане национален празник на България

СДС: Денят на независимостта да стане национален празник на България

22 септември - Денят на българската независимост, заслужава да стане национален празник на България, каквато идея има СДС от години. Това призовават от синята партия

От СДС посочват, че след освобождението от турско робство, несправедливият Берлински договор помрачил стремежите на младата българска държава да отхвърли напълно властта на Османската империя. Дързостта и родолюбието на група истински българи довело до Съединението на Княжество България и Източна Румелия, а събитието, увенчало окончателното отхвърляне на политическата и финансова зависимост от Османската империя, е именно Денят на независимостта!

От формацията изтъкват още че именно на 22 септември България се изправя срещу Великите сили и показа, че има национално достойнство и сила, за да постигне своята лелеяна независимост.

Те цитират дори Манифеста за обявяване на независимостта, в който пише,че нищо не трябва да пречи на преуспяването на страната, а народът копнее за своя културен и икономически напредък.

"А дали, повече от век по-късно, не копнеем отново за това?! Дали не забравяме, улисани в предизвикателствата на живота, че за да има напредък и разцвет за България, трябва повече национално самочувствие и дръзновение. И точно този ден може да ги подхранва, да ни дава увереност и да бъде наш национален празник! Честит Ден на независимостта, горди българи!", завършват от СДС.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.