Сдружение ще бори агресията със спорт

Сдружение ще бори агресията със спорт

Сдружение „Мъдрост и сила“ стартира проект със същото име, с който ще се бори с агресията в обществото ни със спорт. Проектът, който е на стойност 49 999,51 лв. е финансиран от Министерството на спорта и се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта за 2021 г., си поставя амбициозната задача да идентифицира съществуващите сред младото поколение негативни нагласи и нездравословни стереотипи и да разработи мерки за преодоляването им.

Това ще бъде постигнато чрез провокиране на интерес в младите за участие в различни спортни инициативи и прояви, които да подпомогнат изграждането на здравословни навици и физически активен живот. Предвидено е организиране на спортно-демонстративни и обучителни събития в шестте най-големи региона в страната - София, Варна, Пловдив, Велико Търново, Русе и Бургас.

Периода на проекта е от 15.04.2021 г. до 15.09.2021 г., като фокусът са млади хора, включително и уязвими групи младежи, между 15 и 29 години.

Стартът на програмата е в град Хисаря, където на 8 май "Мъдрост и сила" ще заложи на футбола в битката с агресията. Организацията е избрала и емблематични лектори, които да обяснят от първо лице, защо е хубаво да се спортува - бившите национали на България Станислав Ангелов и Милан Коприваров, които в момента са движещите сили на детско-юношеската школа "Левски-Раковски", където работят със стотици деца.

След турнира по футбол в Хисаря сдружението е предвидило събития в София и к.к. "Албена"

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.