0

С атиричният театър ще играе на открито свои спектакли в София Тех Парк. Сцената там ще бъде използвана съвместно с театър „Българска армия“ за заглавия и от техния репертоар. Това разкри директорът на Сатирата Калин Сърменов пред Диана Любенова в сутрешното предаване на бТВ „Тази неделя“.

Сатиричният театър ще играе на открито свои спектакли в София Тех Парк. Сцената там ще бъде използвана съвместно с театър „Българска армия“ за заглавия и от техния репертоар. Това разкри директорът на Сатирата Калин Сърменов пред Диана Любенова в сутрешното предаване на бТВ „Тази неделя“.

Сърменов обясни, че намерението на двата театъра да изградят открита сцена в двора на 6-о училище на ул. „6 септември“ се осуетява, тъй като улицата е влязла в дълъг ремонт. Насочили се към сцената в парка на Военна академия, която обаче се стопанисва от Столична община и оттам им обяснили, че предимство на нея ще имат общинсдките театри. Така от Сатирата и Армията се спрели на възможностите, които предлага София Тех Парк, като надеждата е, че представянето на спектаклите ще може да стартира от 8 юни.

„Надявам се скоро да ни позволят и вътре в театъра да играем при 30% публика“, каза още Сърменов, като допълни, че в Сатиричният театър вече функционира нова климатична система.

По повод днешния празник той бе категоричен, че любовта към книгите и учението трябва да се възпитава с личен пример. „Задължително е едно общество да мисли в тази посока“, каза актьорът. Самият той признава, че е бил палав ученик, заради което и на завършването му майка му го посрещнала с думите „Добре, че завърши“. Въпреки че правел пакости, по думите на Сърменов, той бил отличник.

С известно разочарование директорът на Сатирата признава, че в рамките на извънредното положение, не е успял да чете художествена литература. Отдавал се обаче на четене на пиеси. „Случваше се да имам да чета по 2-3 на ден“, обясни Сърменов, като допълни, че съпругата му също му помага в задачата, като дава свеж поглед към харесаните от него произведения.