SAP влиза с три проекта във Варна

SAP влиза с три проекта във Варна

Най-голямата европейска софтуерна компания SAP-България влиза с три нови проекта в морската столица, като част от инициативата на кмета Иван  Портних „Варна - Град на Знанието“.

Това е кауза, която има за цел дългосрочно развитие на морския град и трансформиране на икономическия му профил чрез дигитални, иновативни и зелени решения. Предстои откриване на  SAP-академия в Икономическия университет, изграждане на интегрирана информационна система в ВВМУ „Никола Вапцаров“ и колаборация между SAP Labs и Техническия университет, обясни  Радомир Миланов, управляващ директор на SAP-България.

На 25 март, т.г. академичният съвет на ИУ-Варна взе решение да даде старт на Академия за обучение и сертифициране на студенти. Това стана след подписване на договор със SAP SE за асоциирано членство в университетски алианси (SAP University Alliances).

SAP University Alliances представлява общност от над 8000 представители на над 2900 образователни институции от повече от 100 държави, чиято цел е да подготви новото поколение професионални кадри, които да изграждат и да бъдат част от високоефективни бизнес организации.

В рамките на тази общност варненските студенти ще имат достъп до софтуер, полезна информация и поглед върху процеси от развойната дейност, предоставени от SAP. Като част от университетските алианси студентите ще могат да членуват в SAP Next-Gen Labs, където да обменят свободно идеи и да се свързват с фирмите, в които биха могли да постъпят на работа.

Стратегическата иновативна младежка инициатива, също част от партньорството, се базира на екосистемата на SAP и SAP Next-Gen Consulting. Благодарение на нея, по време на своето образование студентите ще имат контакт с партньори на софтуерната компания, с които съвместно могат да разискват реални консултантски проекти и казуси.

По този начин ще бъде надграден образователният материал и студентите ще получат безценен практически опит. Не на последно място SAP University Alliances свързват клиентите на SAP с цялата академична общност, чрез платформата SAP Next-Gen for Industries. Чрез нея студентите могат да установят връзка със стартъпи, акселератори и инвеститори от „Силициеви долини“ в цял свят.

Cъвместната работа на SAP, Община Варна и ИУ-Варна ще предостави нови възможности на младежката общност в града, ще подпомогне разкриването на нови работни места и развитието на бизнеса, и ще подкрепи най-ценния ресурс на града –познанията и уменията на неговите жители, коментираха от SAP-България.

„В рамките на цялостната платформа „Варна - град на знанието“ това е първа стъпка към т.нар. „преквалифициране“, което ще повиши качеството в знанията на завършилите студенти, тяхната конкурентоспособност на пазара на труда и най-вече инициативата, затвърждава желанието ни да помогнем на всеки регионален център да задържа младите хора. Те са бъдещето му“, заяви още Радомир Миланов.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.