Санират жилищни блокове в Пещера с европари

Санират жилищни блокове в Пещера с европари

В Пещера започна санирането на два жилищни блока с пари от програмата за енергийна ефективност, финансирана от ОП “Региони в растеж“.

Със символична първа копка кметът Николай Зайчев стартира дейностите по проекта. А сградата, в която се намират Дирекция „Социален патронаж“ със звено „Домашен социален патронаж, офиси и кухня“ и „Дневен център за деца и младежи с увреждания, ще бъдат с допълнително повишена енергийна ефективност, след като бъдат монтирани фотоволтаични панели за производство на електроенергия.

„Като кмет няма как да бъда недоволен първо от това, че екипът ми успя по най-бързия и най-добрия начин да подготви проектите за кандидатстване и в двата етапа на европейската програма. След това имам вътрешната удовлетвореност от това, че стотици семейства в Пещера живеят в по-добри жилища, които са и по-икономични.

След това служителите в няколко администрации вече работят при съвременни условия. Всичко това, което направихме по тази програма изпълнява целта си да допринесем за енергийна ефективност с по-малки разходи за отопление, но заедно с това подобрихме и визията на Пещера“, коментира кметът Николай Зайчев.

До този момент в Пещера по Националната програма за енергийна ефективност са санирани 6 големи жилищни блока, а със европейски средства бяха реновирани 43 жилищни сгради. Сградата на Социалния патронаж и Дневния център ще е петата административна сграда с повишена енергийна ефективност с европейски средства.

До момента по Оперативната програма са санирани сградите на Общинска администрация, Полицията и Пожарната, Ритуалната зала и Общинския детски комплекс.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.