0

О т компанията “Virgin Galactic” оповестиха дизайна на суперзвуков самолет, който вероятно коренно ще промени начина, по който пътуваме около света, пише DailyMail.

От компанията “Virgin Galactic” оповестиха дизайна на суперзвуков самолет, който вероятно коренно ще промени начина, по който пътуваме около света, пише DailyMail.

Самолетът ще побира до 19 седящи пътници и ще развива максимална скорост три пъти по-голяма от тази на звука.

От компанията обявиха, че са в преговори с “Rolls-Royce” за разработването на свръхзвуков двигател за производството на самолети за търговски полети.

“Virgin Galactic” обявиха първоначално дизайна си по-рано тази година в сътрудничество с НАСА.

“Радваме се да завършим прегледа на мисията и да разкрием тази първоначална концепция за дизайн на високоскоростен самолет, който ние смятаме за съчетаване на безопасно и надеждно търговско пътуване с неповторимо преживяване за клиентите”, заяви Джордж Уайтсайд.

“Virgin Galactic” се стреми към откриването на най-модерното и устойчиво авиационно гориво.

Екипът се готви да навлезе в следващата фаза на проектиране, което включва дефиниране на специфични архитектури и конфигурации на системата и определяне на материалите, които да се използват при проектирането и производството на самолета.

Екипът ще работи и за справяне с ключовите предизвикателства в областта на термичното управление, поддръжката, шума, емисиите и икономията, които биха довели до рутинните високоскоростни търговски полети.

Цените на евентуалните билети не са ясни още, но от “Virgin Galactic” вече предлагат места в туристическия си космически самолет на цена 250 000 долара.