Само “зрелищни” ли са акциите за фалшиви сертификати?

Само “зрелищни” ли са акциите за фалшиви сертификати?

Мине се не мине време и току гръмне акция за фалшиви сертификати. Много шум, гарниран със зрелищни задържания, последван от тихо освобождаване, в повечето случаи без обвинения и затлачване на разследването.

Резултатът е няма осъдени досега. А че се издават такива сертификати вече дори не е публична тайна. Един антиваксър преди смъртта си от Ковид дори си призна. От Лекарския съюз отдавна настояват да се стигне до отнемане на права на медици, със сигурност това ще влезе и в законодателната дейност на новия парламент. Има полза обаче от тези акции. Все повече хора предпочитат да не излагат на риск здравето си и посещават ваксинационните пунктове. Някои от тези с фалшивите сертификати дори се чудят как да се ваксинират наистина. И с нетърпение очакват да сложат поне бустерната доза. Никак не ни е до шеги обаче. Защото да надхитриш себе си, мислейки че лъжеш всички останали, е свидетелство за повреден “чип”, ако си послужим с метафоратаq употребена от Симеон Втори преди години. Това е свидетелство, което надхвърля по простотия антиваксърските теории, че ще ни “чипират” чрез ваксините. Добре е всяко едно разследване на лица, занимаващи се с издаването на такива документиq да не се оставя да потъне и впоследствие да бъде “забравено”. Предвид на страшните размери на пандемията у нас, препоръчително е дори бъдещите управляващи да създадат в службите звено, което да пресече тази дейност, с която сме на път да станем световноизвестни. Защото това безобразие се плаща от невинни хора, които дори не подозират, че се движат сред измамници. Ощетено е и лекарското съсловие, особено тези, които са на първа линия. Защото се уронва не само технияj престиж, но и се саботира тяхната работа. Нима безсмислената смърт на антиваксър с фалшив сертификат не е удар и срещу цивилизационния избор, който страната ни е направила!?

И никак не ни е безразлично да сме на последните места по ваксинация. Крайно време е да се сложи край на ширещото се все още байганьовско разбиране “те ли ще ми кажат на мен”. Но това ще се случи само след като правният ред ще е за всички - не само измамниците на сертификати, но и всеки канещ се да престъпи закона трябва да знае, че няма да му се размине.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.