САМО ЗА ЖЕНИ: Перфектен бюст само с йога (ТАЙНАТА)

САМО ЗА ЖЕНИ: Перфектен бюст само с йога (ТАЙНАТА)

Искате перфектен бюст, който с гордост да показвате както на плажа, така и под някоя кежуъл рокля? За целта трябва да видите тези 7 супер ефективни йога пози за красиви и стегнати гърди, които ще оформят вашия бюст дори след 40 години. 

Позата на воина

не само ще ви накара да почувствате силата си, но и ще ви помогне да удължите гръдния си кош и да го направите еластичен и активен: Поставете краката си широко раздалечени, успоредни един на друг. Завъртете левия крак наляво на 90 градуса, а десния крак навътре. Издишайте и огънете лявото коляно. Вашият десен крак трябва да остане прав. Вдигнете ръцете си и ги поставете на една линия с раменете. Обърнете главата си наляво, гледайки китката си. Повторете 7-10 пъти, след това направете същото от дясната страна. Поза триъгълник

Позата на триъгълника

ще освободи и укрепи гръдния ви кош, ще разтегне гръбначния ви стълб и ще подобри притока на кръв: Поставете краката си широко раздалечени. Завъртете лявата на 90 градуса, а дясната на 15 градуса. Докоснете левия си глезен с лявата си ръка (с времето ще можете да поставите отворената си длан на пода) и изпънете дясната си ръка нагоре, така че ръцете ви да правят права линия. Дръжте коленете и гръбнака също изправени. Народен метод за отслабване Обърнете лицето си нагоре и погледнете пръстите си. След това повторете упражнението на другата страна.

Позата на кобра

помага да се увеличи обемът на белите дробове, да се разтегнат гръдните мускули, да се укрепят коремните мускули и да се подобри стойката ви: Легнете по корем и вдишайте дълбоко. Бавно повдигнете торса си и едновременно дръжте долната част на тялото на пода. Балансирайте краката и ръцете си. Вдигнете главата си и погледнете нагоре. Бавно издишайте и заемете първоначалната позиция. Опитайте да увеличавате времето, в което оставате в поза с всяко повторение.

Позата на лъка

се препоръчва на всички, които имат болки в гърба. Това упражнение помага за разтягане на целия гръбначен стълб и красиво оформя гърдите ви: Легнете по корем, издишайте, сгънете коленете и ги вдигнете зад себе си до главата си. Опитайте да държите глезените с ръце. Сега бавно издишайте отново и издърпайте краката и ръцете нагоре, доколкото можете. Хълбоците и гърдите ви трябва да се повдигат от пода, а вие трябва да балансирате по корем. Опитайте се да останете в това положение за 30 секунди.

Позата на колелото 

ви помага да разтегнете гръдния кош, гръбначния стълб и врата, повдига умората и лекува главоболие: Легнете по гръб и поставете краката си малко повече от ширината на раменете, след което ги дръпнете към задните си части. Поставете ръце зад главата си с длани надолу с пръсти, насочени към гърба. Издишайте и повдигнете гърдите и бедрата си колкото можете по-високо. Опитайте да изправите ръцете си напълно. Останете в това положение за 30 секунди.

Salamba Sirsasana

или поддържаната стойка на главата е полезна за връзките и мускулите на гръбначния стълб и гръдния кош. Подобрява дишането и притока на кръв, но се препоръчва за опитни само: Застанете на колене и сложете предмишниците си на пода. Изплетете пръстите си заедно, за да оформите купа, след това поставете горната част на главата си върху постелката, така че задната част на главата ви да е в „купата“. Свийте коленете си, издишайте и повдигнете краката си от земята. Изпънете краката си нагоре и останете така от 30 секунди до 2 минути, в зависимост от способностите ви.

Позата на камила

е ефективен срещу болки в гърба. Тя също така увеличава обема на белите дробове и укрепва гръдния кош: Застанете на колене и дръпнете краката си заедно. Бавно се наведете назад и сложете ръце на петите. След това извийте гърба си и изпънете ребрата си. Главата ви трябва да бъде наведена назад към пода. Останете така 30 секунди и заемете първоначалната позиция.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.