0

З апочналата днес в Милано седмица на дамската мода за следващите пролет и лято ще бъде истинско стълпотворение на топ-манекенки – похвалиха се на пресконференция организаторите на култовата фешън-проява.

Започналата днес в Милано седмица на дамската мода за следващите пролет и лято ще бъде истинско стълпотворение на топ-манекенки – похвалиха се на пресконференция организаторите на култовата фешън-проява.

Списъкът от прочути имена е наистина дълъг и впечатляващ – Ирина Шейк, Витория Черети, Кендъл Дженър, Жасмин Сандерс, Джиджи и Бела Хадид, Фей Фей Сун и куп още. За „гвоздей“ на звездните участия обаче се смята съвместната изява на засега държано в тайна дефиле на Кая Гербер и на майка й – красавицата на деветдесетте години Сидни Крофорд. Истинска новост пък ще бъде предоставената възможност на феновете на манекенките да си правят селфита с тях в специално обзаведени кътове.

Що се отнася до чисто практическите измерения на „Милано Мода Дона – 2020“, както е името на фешън седмицата, то организторите с гордост констатират, че интересът към нея се възражда, при това с неочаквани темпове. Свидетелство за това са заявките за представянето до последния ден 23-ти септември на рекорден брой колекции – 170! От тях 58 ще бъдат показани на ревюта, а 110 на презентации в престижни старинни палати, хотели, музеи и екстравагантни кътчета на финансовата, индустриалната и модната столица на Италия. Интересното е, че за пръв път в проявата ще се изявят и неочаквано много неучаствали досега в нея модни къщи и стилисти, набрали скорост през последните години. Става дума за Питър Пилото, Симона Марциали, „Бос“, „ДРОМЕ“, „Шътинг Кю“ и т.н.