Само седмокласниците онлайн в основните училища от понеделник

Само седмокласниците онлайн в основните училища от понеделник

Учениците от седми клас ще бъдат единственият випуск, който ще учи онлайн в основните училища от 10-и май. В тях ще могат да се обучават шест от седемте випуска, след като 6-и и 11 клас се връщат седмица по- рано от предварително предвиденото. От следващата присъствено в училище ще бъдат по пет випуска от прогимназиален и гимназиален етап едновременно.

От понеделник според графика за ротация в училище са учениците от 5-и, 9-и и 12-и клас. В основните училища на място учат всички ученици от 1-и до 4-и клас, слез като към тях се присъединят и шестокласниците, то онлайн обучението ще продължи само за седмокласниците. Школата от 1-и до 12-и клас също ще се оживят отново. В тях ще учат повече от 2/3 от учениците – 9 випуска. В гимназии ще е малко по-спокойно, тъй като при тях на място продължават само 3 випуска. И при следващото завъртане на ротацията в основните училища ще има само по един випуск в дистанционно обучение. От 17 май до 4 юни в клас ще бъдат начален етап и учениците от 6-и 7-и клас. От големите ученици на чина ще бъдат гимназистите от 8-и, 10-и и 11-и клас. Присъствено ще продължат да учат и учениците от начален етап, както и тези, които се обучават в слети паралелки и в такива, които са единствени за съответния клас на училището. Окончателното решение ще бъде разписано в заповед на министъра на здравеопазването, а графикът за обучение в електронна среда в заповед на министъра на образованието и науката. Преди дни образователният министър в оставка Красимир Вълчев изрази надежда, че всички ученици ще бъдат присъстено в клас през юни.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.