0

Т еатралният фестивал в Авиньон ще организира през октомври седмица на изкуствата, предаде Франс прес. Тазгодишното издание на фестивала, който е най-известният театрален форум в света, бе отменено заради пандемията от коронавирус. То трябваше да се проведе за 74-и път в югоизточния френски град от 3 до 23 юли.

Театралният фестивал в Авиньон ще организира през октомври седмица на изкуствата, предаде Франс прес. Тазгодишното издание на фестивала, който е най-известният театрален форум в света, бе отменено заради пандемията от коронавирус. То трябваше да се проведе за 74-и път в югоизточния френски град от 3 до 23 юли.

В програмата на седмицата на изкуствата от 23 до 31 октомври ще бъдат включени пет представления от първоначалната програма на фестивала, както и спектакъл на прочутия испански танцьор и хореограф на фламенко Исраел Галван. В този период ще има общо 35 представления и спектакли на емблематични места за фестивала в града. Цената на билетите за всички представления ще е 15 евро, съобщават организаторите.

По време на седмицата на изкуствата в Авиньон за пръв път във Франция ще бъдат представени спектакълът Mellizo doble на Галван и пиесата "Следи – поглед към африканските нации" на сенегалския писател и музикант Фелвин Сар. В програмата се открояват още адаптация за драматичен и куклен театър по романа на Херман Мелвил "Моби Дик" на Ингвилд Аспели и "Церемония" на белгийската трупа "Раул колектив".