0

С ветовният и европейски вицешампион Кирил Милов стартира участието си на олимпийските игри в Токио с победа над турчина Селк Илдем с 3:1 в категория до 97 кг. На 1/4-финалите обаче Милов загуби от представителят на Иран Мохамадхади Сарави с 0:6.

Световният и европейски вицешампион Кирил Милов стартира участието си на олимпийските игри в Токио с победа над турчина Селк Илдем с 3:1 в категория до 97 кг. На 1/4-финалите обаче Милов загуби от представителят на Иран Мохамадхади Сарави с 0:6.

Така Кирил Милов разчита Мохамадхади Сарави да победи в следващата си среща и да го изтегли на репешаж и шанс да се бори за бронзов медал на Олимпийските игри в Токио.

"В първата схватка подходих добре и излъгах противника, но във втората тактиката не сработи. Допуснах грешка в началото, избута ме и се накъса борбата. След това ме държаха доста време в партер и се отпуснах. Няма оправдания. Не е бил моят ден, така се е случило. Надявам се той да победи, за да имам шанс да се боря за бронз. Ако загуби, участието ми приключва", заяви Милов. 

"Шанс няма само този, който не се е опитал. Всеки друг има шанс. На тази Олимпиада има много изненади", продължи Милов. 

"Извинявам се на всички българи, които ме подкрепяха. Надявах се на повече", допълни Милов. 

Преди това Айк Мнацаканян отстъпи с 1:3 срещу хърватина Божо Старчевич на осминафиналите в категория до 77 килограма на олимпийския турнир по борба класически стил. Така българският национал загуби шансове за злато или сребро, но запазва надежди за бронз през репешажи.

Първата представителка на България в женската борба на Олимпийските игри в Токио - Мими Христова също записа загуба още в първия си двубой.

Христова отстъпи на киргизстанката Меерим Жуманазарова с 5:7 в 1/8-финална среща в категория до 68 кг.

20 секунди преди края тя контрира захват на глезена в минаване в гръб и две точки за 5:4, но малко преди последния сигнал Жуманазарова реализира успешна атака и обърна за 6:5. В последствие Христова загуби обжалване и отстъпи с крайното 5:7. Така Мими Христова приключи участието си на Олимпиадата.