Само един служител от „Инспекцията по труда“ в Кюстендил е с коронавирус

Само един служител от „Инспекцията по труда“ в Кюстендил е с коронавирус

Само един служител на дирекция „Инспекция по труда“ Кюстендил е с положителна проба за коронавирус след тест, който му е направен заради контакт със заразен извън работата - в семейството. Това съобщиха от ИА Главна инспекция по труда.

Разпространение на заразата на работното място не е допусната. Пробите на всички останали служители в дирекцията, които са тествани след установяването на положителния резултат, са отрицателни. Информацията за последните резултати е от 1.07.2020година, уточниха от ГИТ.

Трима от служителите  са поставени под карантина от 25.06.2020 г. поради пряк контакт с колегата си. Сградата на дирекция „Инспекция по труда“ в Кюстендил е дезинфекцирана. Създадена е организация дейността на дирекцията да не спира при спазване на мерки за минимизиране на риска от разпространението на коронавируса.  

Такива мерки в ИА „Главна инспекция по труда“ и областните дирекции са предприети веднага след обявяването на извънредното положение на 13 март. Актуализирана е оценката на риска във връзка с нововъзникналия риск. Издадена е заповед за мерките, които следва да се предприемат както по работни места, така и при извършване на проверки. Инспекторите по труда са инструктирани да спазват всички правила за безопасност при осъществяване на контрола, както и да се съобразяват напълно с правилата, въведени в проверяваните обекти.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.