Снимки
Фабриката за фалшиви новини не пощади дори US-сенатора Джон Корнин, като го вкара в гигантска манипулация срещу депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски.

Наглостта на Фабриката за фалшиви новини придоби международни измерения, след като лъсна наяве, че един от рупорите й – финансираният от банкера беглец сайт „Фрогнюз“, е въвлякъл в поредната си манипулация дори US сенатор.

Интернет страницата на агент Академик на ДС Огнян Стефанов,

  която играе ролята на личен пресцентър на БГ Мадоф

подсъдим за източването на милиарди от КТБ, пусна партенката преди седмица, като обяви, че не друг, а лично американският сенатор Джон Корнин от Тексас се бил ангажирал да ускори приключването на процедурата, стартирана от банкера беглец, по акта „Магнитски“. Пак според статията на „Фрогнюз“ с Корнин се били свързали от обвързаното с банкера беглец НПО „Ние, гражданите“ на друг агент на ДС – Вера Ахундова. Пред т.нар. НПО, съществуващо единствено и само за да работи като глашатай на банкера беглец под прикритието на гражданска организация менте, Корнин бил декларирал, че щял да съдейства „за излизане на истината за събарянето на КТБ и за разкриване на виновните лица“.

 „В случая се касае за класически пример за фалшива новина“

обяви обаче след проучване на твърденията на „Фрогнюз“ американският адвокат Нейтан Хохман от Morgan, Lewis & Bockius LLP. Кантората, която е една от най-реномираните в световен мащаб, с офиси в 30 страни и 2000 юристи, се зае със защитата на позицията на депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски по внесения срещу него иск от Василев, а Хохман, който е бивш федерален прокурор, е главен адвокат по случая. За разлика от глашатаите на БГ Мадоф от „Фрогнюз“, измислящи „новините“ си на килограм, Morgan, Lewis & Bockius LLP са се свързали директно с офиса на сенатор Джон Корнин в САЩ, откъдето категорично са отрекли той да е правил каквито и да било изявления по закона „Магнитски“.

 И изрично са определили действията на „Фрогнюз“ като „фалшива новина“

Виждайки, че процедурата по закона „Магнитски“, която е поредният надут балон от банкера беглец и част от войната му с институциите, е на път да се спука окончателно, медийните му слуги в България от Фабриката за фалшиви новини очевидно са изпаднали в тежка нужда да генерират все по-невероятни измислици, с които да оправдаят получаваните щедри хонорари от мустакатия аферист.

Да замесиш обаче името на американски сенатор по подобен безпардонен начин във фалшива новина и да се надяваш, че никой няма да провери дали се касае за истина или за обикновена лъжа, е действие, което би могло да хрумне само на апарата от бившата Държавна сигурност, на който Огнян Стефанов – агент Академик, и Вера Ахундова – агент Ана Хранова, са видни представители.

 БГ Мадоф спонсорира агент Академик с 300 бона,

Стефанов редовен на килимчето в КТБ

 Ако се питате каква е причината агентът на ДС Огнян Стефанов да играе ролята на личен пресцентър на БГ Мадоф, то тя е прозаична – пари. По-конкретно поне 300 бона. Това е сумата, с която Цветан Василев косвено, чрез свързаната с него фирма „БГ Корпорейшън”, е финансирал вестника на Стефанов „Торнадо”. Той преживя на пазара едва около 50 - 60 броя и бързо беше фалиран от агент Академик. Името на Огнян Стефанов фигурира и в списъците с посетителите на Василев в сградата на „Цар Борис III” във времената, в които банкерът беглец все още беше начело на КТБ. Стефанов фигурира над 15 пъти за период от година. След като банкерът изчезна зад граница пък, агент Академик е зачестил визитите до Белград и обратно. Причината за непрекъснатите совалки е, че двамата си правят сгледи в сръбската столица, за да получи Стефанов ясни указания кой пореден опонент на банкера да удари.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Пригласят на Фабриката и на английски

За да удрят Пеевски и страната: Анонимни сайтове пускат фейкове отвън

Пригласят на Фабриката и на английски

Фалшиви новини за страната ни пускат сайтове, регистрирани отвъд пределите й. Интернет страниците действат като естествена периферия на Фабриката за фалшиви новини, създадена от обвиняемия за аферата „ЕВН“ енергиен олигарх Иво Прокопиев, медиите му и присъдружните им издания, собственост на останалите ментори на задкулисието – подсъдимите Цветан Василев и Огнян Донев и ортака им Сашо Дончев.

 

Фабриката с нов залп срещу Пеевски

Пореден залп от манипулации срещу депутата и наш издател Делян Пеевски изстреля Фабриката за фалшиви новини, която плътно следва позвината на олигархията: Нито ден без фалшива новина за Пеевски. Сайтът „Клуб Z”, собственост на подсъдимия за укриване на данъци в размер на десетки милиони левове олигарх Огнян Донев, публикува обширен материал на един от основните си глашатаи - Иван Бедров.

Фабриката избяга от отговорите за лъжите срещу Пеевски, не си прие декларацията

Истината за пореден път се оказа неудобна за организаторите на пропагандната акция, маскирана като форум за свободата на словото– олигарсите Прокопиев, Дончев и Донев и присъдружната им Фабрика за фалшиви новини, като те избягаха от отговорите на въпросите за лъжите, пропагандирани от тях срещу Пеевски.