Хора от научните среди и цялото общество могат да се информират за всичко случващо се в сферата на науката онлайн. Това е възможно с онлайн портала naukamon.eu, на който вече е достъпен.

На сайта всеки може да намери информация за научните програми, които се финансират от просветното министерство. В раздела  е описано  каква е целта на всяка от тях, в каква сфера, какво е финансирането им, какви ще бъда резултатите от работата по тях. Най-важните научни инфраструктурни проекти в България също са поместени на сайта. Българска антарктическа база „Св. Климент Охридски“ е едно от местата, за които могат да се информират интересуващите се.

В научния портал е достъпна и информация за видни български учени, възможности за кандидатстване и други полезни ресурси. Там е поместена Национална програма „Млади учени и постдокторанти“, като са представени нейните цели, дейности и минималните възнаграждения за тях.

Научният БГ портал събира и всички последни новини за постижения, отпуснати от държавата средства, наградени от конкурси, предстоящи семинари. За тези, които знаят какво искат да научат, пък има и лента за търсене.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

1200 лева заплата за студент социален работник

Месечна заплата от 1200 лева бруто за студенти, завършващи специалност „Социални грижи“, ще осигури държавата по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“ от началото на 2020 година.

Болничните от джипитата да се ограничат до 7 дни

Болничните да се издават до 7, а не до 14 дни, както е сега. Тази мярка срещу прекомерния им брой особено по празниците предложи социалният министър Румен Петков по време на посещението си в град Елена и уточни, че става въпрос за тези, които се дават от личните лекари.