Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева се срещна с парламентарната група на ДПС за да ги запознае със Закона за социалните услуги. Това обяви самата тя по време на брифинх в НС.

По думите й закона нямал намерение да се занимава със семейното положение, с отнемане на деца от семейства и нямал да бъде заплаха за устоите на държавата. Тя добави, че преговорите вървели по план и следващата едмица се очаква среща с "Обединени патриоти", БСП и "ВОЛЯ". "Ще ги запознаваме поетапно с това което се случва", каза тя. от  думите й стана ясно, че от денсшната среща с ДПС не са взети  решение, но  били проведени разговори по всички теми, които касаели закона и това как трябвало да се продължи напред. Сачева изтъкна, че д-р Адемов е председател на социалната комися в НС и, че очаква  становището им. 

По въпроса за това, че е вчера обяви, че ще пише до Синода, министърката каза, че е изратила покан за среща и чака да получи отговро в рамките на днесшния ден. Запитана кой дали има идея кой стои зад истерията, която се създва от Закона, Сачева обясни, че не е разследващ орган, но със сигурност се виждало, че има автентични страхове на хора. "Вероятно винаги когато има струпвания на различни интересни сигурно има и политически други интереси, които стоят зад атакита на този закон", завърши тя.  

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Йордан Цонев: ДПС ще гласува „въздържал се“ за хазарта

ДПС ще гласува „въздържал се“ за поправките в закона за хазарта, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов. Това обяви депутатът от ДПС Йордан Цонев пред Канал 3, като посочи, че от движението не искат да участват въобще в този дебат и няма да внасят свои предложения по закона. По думите му те искат да стоят настрана от този спор, тъй като има неразбиране за този бизнес

Бивш екоминистър: Язовирите да се управляват с изкуствен интелект

Европа може да ни помогне и да ни подкрепи да използваме изкуствен интелект, за да направим модели за прогнозиране на водата на язовирите. Това заяви бившият екоминистър и евродепутат Искра Михайлова. Според нея е необходима нова технология, виждане, приемане на иноваци и нови технологии във всеки един сектор в България, но най-вече във водния.

Проф. Огнян Герджиков: Вотът на недоверие няма да мине

Внесеният вот на недоверие от БСП срещу кабинета "Борисов 3" няма да мине и правителството няма да бъде свалено. Това коментира бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков пред БНТ. Според него, трябва да има атаки от опозицията, защото всяка власт се нуждае от коректив и ако го няма „нещата могат да бъдат и по-зле“.