Обмислят мерки за по-добри условия на работа за родителите на деца с увреждания

Обмислят мерки за по-добри условия на работа за родителите на деца с увреждания

Министерството на труда и социалната политика прави разчети какви ресурси могат да се насочат към програми за субсидирана заетост през втората половина на 2020 г., каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на уебинар-конференция на тема „Трудова заетост в подкрепа на лицата с епилепсия и техните семейства“, организирана от Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.

Основна тема бяха и възможностите за създаване на по-добри условия за заетост на родители на деца с увреждания. В тази връзка Сачева отбеляза, че в Закона за социалните услуги се предвижда развитието на заместваща грижа, която ще даде изключително важна подкрепа за родителите. Настоящата криза показа необходимостта от социалните услуги и защо е нужно Закона за социалните услуги да влезе в сила. Ще продължим да настояваме за това и продължаваме работата по подготовка на поднормативната му база, каза Сачева. Тя добави, че Министерството на труда и социалната политика работи за създаването на организация центровете за деца с увреждания да отворят през първата половина на юни.

Заместник-министър Адриана Стоименова отговори на въпроси на участници в дискусията, свързани с гарантирането на правата на хората с увреждания. Заместник-министър Султанка Петрова представи насърчителните мерки в Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика, чрез които се създават условия за повече възможности за работа и доходи за хора с увреждания.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.