С термотаблети ще мерят температурата на учениците в столично школо

С термотаблети ще мерят температурата на учениците в столично школо

На входа на 19-то училище ще има система за наблюдение и система за достъп. Ще бъдат монтирани термо таблети, които ще отмерват темпуратурата на учениците от прогимназията и гимназиален етап. При отчитане на повишена температура ще има звуков сигнал и дежурният учител ще помоли ученикът да напусне училището. Родителите ще бъдат уведомени. Това обясни директорът на школото Клара Арабаджиева пред БНТ.

Друг вход на училището е предвиден за движение на учениците от начален етап. Движението на учениците ще е в различно време и през различни входове.

В 19-то училище са подготвили стая за изолиране на ученици със симптоми, в която детето да изчака родителите си. В стаята има таблет, компютър, учебно-помощна литература, с която детето да уплътни времето си.

Класните стаи са почистени, осигурени са дезинфектанти за всяко дете. Стартира програма, в която е планирано за всяко дето да бъде осигурено собствено електронно устройство, което ще компенсира носенето на тежки раници и закупуване на учебници. За момента по програмата ще могат да стартират работа две паралелки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.