С шаран и бяла риба гощават туристите в Русе

С шаран и бяла риба гощават туристите в Русе

Хотелиери и ресторантьори от Русе ще привличат туристи с Дунавско меню, акцент ще бъде рибата, сервирана в крайречния град.Това съобщи председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев, цитиран от bgtourism.bg. На 24 октомври градът ще стане столица на кулинарията с „Фестивала на дунавската кухня“.

Гостите и жителите на града ще могат да опитат шаран, амур, сом, бяла риба и рибена чорба. Това е само една от инициативите за привличане на повече туристи в Русе, който освен с добрата си кухня е известен и с културно-историческите забележителности в близост.

“Коронакризата сви туристическия бизнес в града почти наполовина”, коментира Иванчев, като допълни, че най-голям е отливът на гостите, посещавали града по работа. В този сегмент спадът е близо 70 на сто спрямо миналата година.

От началото на кризата Русе е посещаван основно от уикенд туристи от България и Румъния, не липсват и такива, привлечени от организираните фестивали като Мартенските музикални дни, карнавала и бирения фест.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.