Морето става целогодишна СПА-дестинация

Морето става целогодишна СПА-дестинация

Целта ни е да превърнем  България в целогодишна туристическа дестинация и да разширим посещенията в „крилата” на туристическия сезон: април-май и октомври-ноември. Това заяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова на кръгла маса за възможностите на СПА и балнео туризма.

Проектът на Министерството на туризма за създаване на 7 балнео и СПА- дестинации в страната, сред които и Черноморска, е част от стратегията за утвърждаване на България като целогодишна дестинация. Инициативата се реализира съвместно с туристическия бранш и местната власт, като е изключително важна за Черноморието, защото ще помогне за използването на хотелската база целогодишно, каза още министърът на туризма.

„Идеята бе да създадем база за дискусии с бизнеса, за да надградим вече създаденото и осигурим цялостен качествен продукт, посочи Ангелкова. СПА-дестинациите ще бъдат рекламирани на всички големи форуми и в интернет платформата I love Bulgaria. Министерството работи и по проект, който проучва актуалните нагласи в търсенето на туристическите продукти.

Германските туристи например, свързват България преди всичко с плажовете и почивка на море, а балнео и СПА-услугите заемат пето място в предпочитанията им. Това означава, че трябва да развиваме този вид туризъм, да го налагаме и да засилваме търсенето му“, каза още Ангелкова.

Тя насочи вниманието и към връзката между проекта за дестинациите и здравния туризъм. „Сътрудничим си с Министерството на здравеопазването, което работи по транспонирането на Директивата за трансгранично лечение на пациенти. Надявам се, след като миналата година в София поставихме фокуса върху здравния туризъм с проведената Първа международна конференция по тези въпроси, сега отново да ги обсъдим през октомври, каза министърът.

Ангелкова припомни, че България е изключително богата на минерални извори и заема второ място след Исландия по запаси. „Чрез СПА-дестинациите, министерството подпомага усилията на общините и туроператорите. За да разширим активните сезони и да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация, сме заложили на 3 концепции, каза още тя .

Министърът благодари на кмета на Варна, Иван Портних за ангажираността му в развитието на туристически продукти от високо качество и изтъкна, че Варна и региона изцяло покриват представата за дестинация на 4 сезона.  

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.