С парите от ученици-кръшкачи купуват учебници и материали

С парите от ученици-кръшкачи купуват учебници и материали

След като социалните помощи на един ученик бъдат спрени, те отиват директно към училищата и детските градини.

Директорката на ПГ по текстилни и кожени изделия Валентина Димитрова обясни, че при тях средствата от спрените помощи се използват за учебници, тетрадки, химикали и бележници.

По този начин се осигуряват всички необходими пособия за безпроблемното осъществяване на учебния процес. В Сливен, както и на повечето места, пък сумата от помощите се използва за допълнителна работа по български език и литература, както и по други общообразователни предмети.

Друга от възможностите е организирането на тържества с родителите или съвместни занятия с тях. По този начин те се приобщават към образователния процес и се подобрява връзката между родители, учители и ученици. Средствата могат да се използват и за финансиране на екипите за обход по Механизма за обхват.

Друга опция пред директорите на учебните заведения е да назначат и специалисти, които да работят с хлапетата. Ако средствата бъдат правилно разчетени, те могат да сключат договор с Центъра за подкрепа на личностно развитие и да се осигури психолог или с Центъра за специализирана подкрепа да се осигури логопед.

Вижте тук колко деца-кръшкачи останаха без детски надбавки заради отсъствия.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.