З дравейте отново, кулинари! И през днешния ден продължаваме с италианската тематика. Вероятно след последните ни размишления относно вкуса и качествата на този специфичен вид кухня и по-специално соса песто много от Вас са се запитали не може ли Италия някак магически да се премести в собствения ни дом? От кулинарния отдел на "Монитор" Ви уверяваме, че това е напълно възможно - просто си сгответе това невероятно фарфале със сметана и песто.
Здравейте отново, кулинари! И през днешния ден продължаваме с италианската тематика. Вероятно след последните ни размишления относно вкуса и качествата на този специфичен вид кухня и по-специално соса песто много от Вас са се запитали не може ли Италия някак магически да се премести в собствения ни дом? От кулинарния отдел на "Монитор" Ви уверяваме, че това е напълно възможно - просто си сгответе това невероятно фарфале със сметана и песто.
Необходими продукти:
- макарони - 400 г
- песто - 6 ч.л.
- пармезан - 100 г (настърган)
- готварска сметана - 90 мл
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете макароните до готовност в подсолена вода за 13-15 минути след завирането. След това в дълбок тиган сложете съвсем мъничко олио и изчакайте да загрее. Добавете готварската сметана и сол на вкус и разбъркайте. Прибавете и пестото, след което оставете да поври около 5 минутки. Когато сте готови, изсипете соса при макароните и разбъркайте добре. Поръсете всяка порция с пармезан, препоръчваме Ви да украсите с пресен домат.
* Рецепта: recepti.gotvach.bg
Монитор