С ИТАЛИЯ В СЪРЦЕТО: Паста със сметана и песто

С ИТАЛИЯ В СЪРЦЕТО: Паста със сметана и песто

Здравейте отново, кулинари! И през днешния ден продължаваме с италианската тематика. Вероятно след последните ни размишления относно вкуса и качествата на този специфичен вид кухня и по-специално соса песто много от Вас са се запитали не може ли Италия някак магически да се премести в собствения ни дом? От кулинарния отдел на "Монитор" Ви уверяваме, че това е напълно възможно - просто си сгответе това невероятно фарфале със сметана и песто. 

Необходими продукти:

  • макарони - 400 г
  • песто - 6 ч.л.
  • пармезан - 100 г (настърган)
  • готварска сметана - 90 мл
  • сол

Начин на приготвяне:

Сварете макароните до готовност в подсолена вода за 13-15 минути след завирането. След това в дълбок тиган сложете съвсем мъничко олио и изчакайте да загрее. Добавете готварската сметана и сол на вкус и разбъркайте. Прибавете и пестото, след което оставете да поври около 5 минутки. Когато сте готови, изсипете соса при макароните и разбъркайте добре. Поръсете всяка порция  с пармезан, препоръчваме Ви да украсите с пресен домат.

* Рецепта: recepti.gotvach.bg

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.