С държавни пари реконструират водопроводи и канализация в Пещера
2

С държавни пари реконструират водопроводи и канализация в Пещера

С държавни пари, отпуснати с постановление на Министерски съвет от декември 2019 г., ще бъдат реконструирани водопроводи и канализация в Пещера.

Отпуснатите целеви средства са в размер на 1 215 907 лв. Със сумата ще бъде подобрена ВиК инфраструктурата в родопското градче, включваща реконструкция на съществуващ на водопровод на ул. „Иван Вазов“, водопровод и канализация на ул. „ Изгрев“, ще бъде изградена нова канализация по ул. „Георги Кьосеиванов“.

Предвижда се реконструкция на съществуващ водопровод по ул. „ 3-ти март „. Строителните дейности предвижвиждат и  подобряване на транспортната инфраструктура на града със следните подобекти : рехабилитация на ул. „Стефан Караджа“ – част пътна, рехабилитация на продължение на ул. Симон Налбант“ и на ул. „Стефан Караджа“ – пътна част и част ЕЛ.

Тези улици представляват основни транспортни артерии, които свързват най-големия жилищен квартал „Изгрев“ на града с централна градска част, бизнес зоната на града. Реализирането на тези проекти ще повиши качеството на живот на населението, ще създаде предпоставки за привличане на нови инвестиции и възможности за регионалната конкурентоспособност на общината " , каза кметът на община Пещера Йордан Младенов, който направи първа копка на етапа по проекта.

На церемонията присъстваше и областният управител Стефан Мирев. След подмяна на остарялата и компрометирана водопроводна мрежа в тези участъци се предвижда полагане на нова асфалтова настилка и обособяване на тротоарни площи.

 

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.