С дрехи за бедни дупничани „облякоха“ десетки дървета в града. С топли палта, якета и шапки осъмнаха в петък сутринта всички дървета от Дом на техниката до ж.к. „Развесена върба“ в града. На тях бяха поставени и послания за всички крайно нуждаещи се хора, част от които гласяха: „Студено е! Об/л/ичайте се!” , „Подаряваме с радост” и др.

„Благодарности и поклон пред всички дупничани, които откликнаха на призивите ни и показаха, че сме съпричастни и че сме общност! Благодарим както за дрехите, така и за отделеното време, грижата и милосърдието на всеки, който се включи в кампанията. Топлината е във всички нас и когато сме заедно, можем да преодолеем по-лесно студа, недоверието и скептицизма“, обявиха организаторите на благородната кауза.

Дрехите за крайно нуждаещите се хора бяха поставени късно вечерта в четвъртък, за да могат хората да си ги вземат без да се притесняват от околните.

По темата: дрехи за бедни
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Екокатастрофа заплашва Кюстендилско! Канадско дружество ще търси полезни изкопаеми в Трекляно

За предстояща екокатастрофа алармираха природозащитници и членове на гражданското сдружение „За чиста природа“ – Кюстендил". Причината за това е решение на МС от миналата сряда, с което е дадено право на канадската офшорка "ГЕКОН" в продължение на три години да извършва проучване за добив на метални полезни изкопаеми на площ „Злогош“.

Жандармерия влезе в ромския квартал на Кюстендил, проверяват търговски обекти

Жандармерия и полиция влезе в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил. Акцията е съвместна под надзора на Районната прокуратура и в нея участват служители на Главна дирекция „Фискален контрол“ , Областната дирекция по безопасност на храните, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, общински служители и др. “Целта на проверката е да се установи какъв е броят на обектите извършващи търговска дейност в квартал „Изток“, както и кои от тях работят извън правилата.

Кюстендилци бягат в съседна Македония за Коледа и Нова година

Масово кюстендилци ще прекарат предстоящите Коледни и Новогодишни празници в съседна Македония. Вече втора година туроператорските агенции едва смогват на всички желаещи, които са решили да прекарат празниците в съседката. Причината отново е цената на кувертите и предлаганото ядене и пиене на корем.