Със смесено обучение: Раниците в клас от понеделник до петък

Със смесено обучение: Раниците в клас от понеделник до петък

Идване в понеделник с раница в училище с всички материали и връщане на раницата в петък. Никакви тежки раници през седмицата. Това предимство на въвеждането на смесен тип обучение / комбиниране на занималня и редовни часове/ изтъкна председателят на Съюза на работодателите в системата на образованието Диян Стаматов.

В свой  пост във Фейсбук той съобщи, че в 119 СУ, което ръководи със съществената подкрепа на родителите на бъдещите първокласници, целодневното обучение от смесен тип ще е факт от 15.09.2020.

Освен края на тежките раници Диян Стаматов изтъква и други предимства на смесеното обучение:  

- Късно започване на занятия - в 8:20 ч. и приключване към 17:30 ч.;
- Умело съчетаване на часовете от деня със самоподготовката, дейности по интереси игри, спорт, отдих и хранене;
- Двама равнопоставени учители, работещи в екип, с възможност да проявят професионалната и личната си компетентност и обаятелност;
- Пълна подготовка на учениците в училище за следващия ден и изготвяне на всички “домашни” изцяло в учебна среда;
- Идване в понеделник с раница с всички материали и връщане на раницата в петък;
- Свободна възможност за занимания по интереси и много игри;
- Повече свобода за родителите и време за взаимно споделяне с децата си за изминалия ден;
- Екипност за класа, за учителите и за родителите.

Стаматов посочва, че минусът, че децата са цял ден в училище, се компенсира от равномерно разпределената по тежест ангажираност и възможността цялото внимание на учителите да е насочено към личностното изграждане на учениците. В тази форма на обучение, преходът от детската градина към училищната среда е значително по-плавен, обяснява Диян Стаматов. Според него се дава възможност на всяко дете да развие заложбите и талантите си в областта на науката, изкуството и спорта. Времето прекарано в целодневнато обучение не се различава по продължителност от това в яслите и детските градини, пише още Диян Стаматов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.