С бутилирана вода ще се приготвят в Перник храните за деца

С бутилирана вода ще се приготвят в Перник храните за деца

С чиста бутилирана вода да се приготвят в Перник храните за деца, са препоръчали експерти на заседание при областния управител Емил Костадинов, съобщи пресцентърът на областната администрация. Засега всички учебни заведения в общината разполагат с необходимите количества вода, осигурени от Държавния резерв.

От Областната дирекция по безопасност на храните са изискали проби от храни и отривки от контактни повърхности на всички места, където се приготвя детска храна - кухни, столови и др., да се представят веднъж месечно в институцията.

Контролните органи ще следят за използваното количество бутилирана вода, влагано в приготовлението на храни във всички училища и детски градини, за да може при необходимост да бъдат осигурени допълнителни доставки, е казал областният управител Емил Костадинов.

За момента притеснения относно качеството на питейната вода няма, са съобщили от Регионалната здравна инспекция. За периода 16 декември - 20 декември са взети 34 проби от водопроводната мрежа на Перник и населени места, захранвани от яз. „Студена“. Всички те отговарят по контролираните физико-химични и микробиологични показатели.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.