С 380 хил. лв. разхлаждат със сладолед затворниците

С 380 хил. лв. разхлаждат със сладолед затворниците

Според направено проучване предпочитат сладолед на клечка, за първи път им доставят тип „сандвич“

С 380 хил. лв. затворниците в цялата страна ще имат възможност да се разхлаждат със сладолед в летните жеги. Това става ясно от обществена поръчка, обявена на сайта на Държавно предприятие „Фонд затворено дело“.

Обществената поръчка е с предмет „Доставка на сладолед за лавки и бюфети в местата за лишаване от свобода“. Единственото условие към фирмите е да разполагат със собствен или нает хладилен товарен автомобил. Сладоледите трябва да бъдат с различни вкусове: ванилия, шоколад, карамел и др., с глазура и без глазура, полети със сироп, ядки и др.

В описанието си участниците трябва да посочат производителя на сладоледите, опаковка, тегло /обем/, срок на годност, както и стандарта по който е произведен /БДС, ТД на производителя или друг/. Доставките на ледената сладост ще се извършват един път седмично в срок до 3 дни след получена писмена заявка, изпратена по мейл или факс на посочен от изпълнителя адрес, става ясно от обявената поръчка на Държавно предприятие „Затворено дело“.

Според направено пазарно проучване се оказва, че лишените от свобода предпочитат най-вече сладолед на клечка, като заложената цена за тях е 0.77 лв. за бройка. Само за сравнение леденото блаженство във фунийка е сравнително по-евтино, а именно 0.68 лв. За първи път в поръчката е добавен и сладолед тип „сандвич“, като неговата цена е 0.66 лв.

Най-голяма е заложената сума за сладолед в кутия - 141 025.86 лв., а най-малка на този в чашка – 14 236.56 лв.

„Любим за затворниците си си остава сладоледа на клечка. Направо го разграбват като топъл хляб. През лятото това е и най-често търсения продукт от тях“, коментират работещи в зандана в Бобов дол.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.