С 3,4 млн. лв. правят 31 училища достъпни за инвалиди

С 3,4 млн. лв. правят 31 училища достъпни за инвалиди

Министерски съвет отпуска 3 415 990 лв. допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 г. , за да бъдат достъпни за инвалиди 31 училища в страната.

Средствата са необходими за реализиране на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и са за сметка на предвидените разходи в централния бюджет за 2020 г. Те ще бъдат насочени основно за изпълнение на изискването за адаптиране на санитарни възли за хора с увреждания на всички етажи в учебните корпуси на държавни училища към МОН, както и за осигуряване на достъп до тях (чрез изграждане на асансьори за сградите, в които това е технически възможно). Строително-ремонтните работи в училищата се очаква да бъдат изпълнени през 2020 г.

Допълнителното финансиране не води до въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства за изпълнението му за сметка на предвидените разходи в централния бюджет за 2020 г.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.