С 297 000 лв. ще мият догодина улиците в Пазарджик

С 297 000 лв. ще мият догодина улиците в Пазарджик

Сума в размер на 296689 лв. е заложена за машинно миене на улиците в Пазарджик за догодина. Това показва План-сметката за необходимите разходи за битови отпадъци през 2019 год., който ще бъде приет след обществено обсъждане, насрочено за 11 септември в Пленарна зала на Община Пазарджик.

По предварителните разчети общата сума за чистота в град Пазарджик и населените места възлиза на 11 392 642 лева. за 2019 г. Миенето на улиците с цистерни с вода е една от дейностите по чистотата, които не остават незабелязани, най-малкото защото винаги затрудняват движението, но пък позитивите са видими - естетически, хигиенни и здравословни, включително и  по-малко фини прахови частици във въздуха. 

Според специалисти сумата, която се предвижда за машинно миене, макар и с малко, расте ежегодно, като през 2017 година за миене на уличните платна са изразходвани 280 хиляди лева, а през 2017 г - 278 хиляди лева. В разчета за другата година  освен средствата за сметосъбиране, сметоизвозване, разходите за поддръжката на депото и дължимите суми за обезвреждане на старото сметище, са  предвидени и 3 147 568 лв. за почистване и озеленяване, най-общо казано, на териториите за обществено ползване.

Сред дейностите за това, освен машинното миене, са и почистването на гробищните паркове, почистване и поддръжка на зелените територии, зимното почистване, метенето, както и почистването на нерегламентирани сметища, улични оттоци и др.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.