С 1 млн. лв. купуват таблети и лаптопи на деца от социални домове

С 1 млн. лв. купуват таблети и лаптопи на деца от социални домове

С 1 млн. лв. ще могат да бъдат закупени преносими компютри и таблети за децата, настанени в социални услуги и специализирани институции. С устройствата в дистанционно обучение ще могат да се включат учениците от 1-ви до 12-ти клас, които досега не са. Средствата за ще бъдат предоставени по нова програма на Министерството на труда и социалната политика, съобщават от там.

Освен лаптопи и таблети, може да се закупуват компютърни конфигурации, рутери, принтери или други мултифункционални устройства. Домовете могат да се получават и средства за заплащане на интернет в сградите до края на календарната година. „Очакванията са с помощта на закупените технически средства децата да не изостават с учебния материал и да увеличат шансовете си за реализация на пазара на труда.“, посочат от МТСП.

Документите се подават във Фонд „Социална закрила“, като повече информация за кандидатстването може да се намери на: https://www.mlsp.government.bg/dokumenti-1 Това може да се случи от днес до 15-ти юли.

През тази седмица ще бъдат раздадени и 157 таблета, закупени с дарения от лични средства на учени от БАН. Те са предназначени за децата от Центровете за настаняване от семеен тип в областите Видин, Враца и Монтана. През миналия месец частен дарител предостави на Агенцията за социално подпомагане още 104 таблета, които отидоха при настанените в институции в Кюстендил, Севлиево, Габрово, Ловеч, Дупница и Смолян.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.