С 1,7 млн. лв. откриват нови социални центрове за деца в София

С 1,7 млн. лв. откриват нови социални центрове за деца в София

Столичната община ще инвестира 1,7 млн. лв. в носи социални центрове за деца. Средствата са по оперативна програма „Региони в растеж“ и ще бъдат изразходвани за инфраструктурата на центровете. Това съобщи Вяра Петрова, директор на дирекция “Интеграция на хора с увреждания, програми и проекти“ към Столична община.

Новите услуги ще са в полза на деца, младежи и техните семейства и са по процедурата Подкрепа за деинституционализация на грижата за деца.

В район Надежда ще се открият Център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания. Центърът за деца с множествени увреждания е услуга за деца с над 90% увреждания.

В район Подуяне ще се открие Център за обществена подкрепа. Елена Ковачева, началник отдел на район Подуяне, приветства идеята за такъв център поради многобройните ромски ученици, които се нуждаят от предвидената в центъра подкрепа. А именно действия за превенция на изоставяне и отпадане от училище, придобиване на умения за самостоятелен живот и интеграция в обществото.  В район Овча купел ще има Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. В район Витоша ще се открият Център за обществена подкрепа и Дневен център за деца с тежки множествени увреждания и техните семейства с общ капацитет за 190 младежи.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.