Ръст на престъпленията в Париж с 9%

Ръст на престъпленията в Париж с 9%

Вестник „Льо Фигаро“ огласи числа за престъпленията и нарушаването на обществения ред, които били посочени на кметовете на парижките райони, и според вестника разкриват хаоса във френската столица.

Умишлените атаки и нанасянето на физически наранявания са се увеличили с девет процента в Париж (без предградията), което в конкретни числа означава над 35 000 от началото на годината.

Префектът на полицията в Париж Дидие Лалеман избра да използва картата за прозрачност. Той каза на кметовете на районите броя на престъпленията и нарушенията, както и основните оценки и поуки, извлечени от ежедневната работа на полицията. Това е оценка, направена от 20 досиета, които „Фигаро“ видял и анализирал, за да предостави стабилен преглед на полицейската дейност, нивата на беззаконие и несигурност, община по общини.

Четвърти район буди най-голяма тревога, тъй като там злонамереното насилие се е увеличило с над 70 на сто за деветте месеца - от 285 на 487 случая. Насилието в Първи район, между Тюйлери и Ббеург, междувременно се е увеличило с повече от 40 процента, като са регистрирани близо 1000 нарушения. Само четири райони в столицата (Пети, Осми, 13-ти и 15-ти) отчитат намаление на нападенията, макар числата да са пренебрежимо малки, от 0,2 до четири процента в зависимост от мястото.

Посегателствата върху собственост се увеличиха с над 13 процента в Париж, от 159 000 на повече от 180 000, средно повече от 650 нарушения на ден.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.