Ръст на кандидат-студентите в НАТФИЗ

Ръст на кандидат-студентите в НАТФИЗ

Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“ не облекчи критериите за прием, въпреки това броят на подадените заявления надхвърли статистиката от предходната година, отчитат от вуза. Осъвременените програми и специалности са привлекли близо 600 кандидат-студенти.

Интересът на младите хора към възможностите за образование във факултет „Екранни изкуства“ видимо се засилва и изглежда проявява признаци на тенденция. Най-оспорвано се очаква да протече съревнованието за местата в актьорските класове на проф. Маргарита Младенова и доц. д-р Пенко Господинов и проф. Жени Пашова.

Близо 30 изпитни пространства (сцени, ателиета, студиа и т.н.) в трите сгради на Академията са подготвени с необходимата дезинфекция и вентилация да осигурят безопасното протичане на изпитите, съобразено с всички изисквания за COVID-19.

27 комисии с близо 120 преподаватели очакват да видят и оценят представянето на кандидат-студентите. Те ще разполагат с десет дни, от 1 до 10 септември, за да покажат най-доброто от себе си.

Новоприетите ще бъдат 200. За тях учебната година ще започне присъствено и по традиция на 15-ти септември.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.