0

Р усия спечели отборната титла в спортната гимнастика при мъжете, изпреварвайки силните състави на домакините от Япония и Китай.

Русия спечели отборната титла в спортната гимнастика при мъжете, изпреварвайки силните състави на домакините от Япония и Китай.

Давид Белявский, Денис Аблязин, Никита Нагорний и Артур Далалоян триумфираха с общ сбор от 262,500 точки. Това е първият комплект медали в този спорт в Токио, а за РОК, както Русия се състезава на игрите, отличието е трето златно в японската столица. Трите отбора бяха в тройката и в Рио 2016, но в реда Япония, РОК и Китай.

В герой за Русия се превърна Денис Аблязин, който играе с титанови пластини в крака, но помогна на отбора да сложи край на азиатската доминация. За последно Русия спечели отборната титла на в Атланта 1996.

В топ 6 са още Великобритания, САЩ и Швейцария.

"Имаше новини сутринта, че има тайфун, който се движи към Токио. Е, тайфунът стигна тук, взе злато и сега е пред вас", пошегува се Нагорний, който донесе титлата с последното си изпълнение на земя, осигурила преднина пред японците с 0,103 точки.