Русенският университет отвори виртуалната си библиотека за свободно ползване

Русенският университет отвори виртуалната си библиотека за свободно ползване

Русенският университет отвори виртуалната си библиотека по иновационни образователни технологии за свободно ползване.

Библиотеката интегрира близо 20-годишния опит на висшето училище в тази област. Създадена е по евроазийския проект „Модернизация на системата на висшето образование в Централна Азия чрез новите образователни технологии“, на който Русенският университет е инициатор и координатор. Библиотеката включва учебни програми и ръководства по Иновационни образователни технологии, презентации и видеолекции, а също и някои полезни инструкции.

Основното й предназначение е да се ползва за подготовка на обучители и преподаватели в 15-те университета- партньори от Централна Азия, но заради ситуацията с коронавируса ректорското ръководство реши да я отвори за свободно ползване от всички училища и университети в България, 73 университета от 34 страни в Европа и 330 университета в Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан.

Виртуалната библиотека е облачно базирана. До нея се стига, като първо се влезе в сайта на проекта HiEdTec (https://hiedtec.ecs.uni-ruse.bg), а след това се кликне върху точката Virtual Library, обясняват от висшето училище.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.