0

Р усенецът Петър Ванев ще прекоси пеша Континенталния преход в САЩ, след като вече премина по Тихоокеанския хребетен път и Апалачката пътека, съобщават от общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

Русенецът Петър Ванев ще прекоси пеша Континенталния преход в САЩ, след като вече премина по Тихоокеанския хребетен път и Апалачката пътека, съобщават от общинската фондация „Русе – град на свободния дух“.

Пътешественикът потегля за САЩ на 17 март. Маршрутът, който трябва да прекоси, е от щата Ню Мексико до Монтана и е с дължина 4989 км. Това е третият последен преход, който ще премине Ванев, за да получи т.нар. „Тройна корона за преходи на дълги дестинации в САЩ“.

Петър Ванев е 32-годишен и е възпитаник на Математическата гимназия „Баба Тонка“ в родния си град. Работил е хотелиерския бизнес в Англия. Мечтата му е да превърне страстта си към пътешествията в професия и да опише всички свои преживявания в книга. Той е първият българин, прекосил Тихоокеанския хребетен път в Северна Америка - екстремен маршрут от границата на Мексико до границата на Канада с дължина 4240 км.