Ротондата и каньона на Арда рекламират малко познати места

Ротондата и каньона на Арда рекламират малко познати места

Екскурзоводи връщат лицата си туристите по обектите

20 рекламни клипове ще популяризират малко познати места сред българи и чужденци. Първото завъртяно онлайн видео от кампанията на Министерството на туризма е за Източните Родопи с красотата на каньона и поречието на река Арда. Заснети са още два клипа за Ротондата „Св. Георги“ в София и една малко известна гробница до хасковското село Александрово.

Рекламните клипове са направени съвместно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България. Инициативата за популяризиране на малко известни местности и туристически обекти е в изпълнение на поетия от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ангажимент към екскурзоводите по време на работна среща с тях в края на месец юли. Целта е

да се насърчи работата и търсенето на местните екскурзоводи,

които представляват една от най-тежко засегнатите професии в сектора заради пандемията от COVID-19. Кампанията ще покаже лицата на тези, които знаят и пазят нашата история, традиции и забележителности, смятат от туристическото министерство.

Кампанията включва заснемането на 20 видеа, представящи по-малко известни дестинации и културно-исторически паметници у нас, но с голям потенциал за развитие. В клиповете екскурзоводи разказват любопитни факти за места и забележителности, които са с ниска посещаемост от българските и чуждестранните туристи.

Клиповете са на български език и със субтитри на английски език. Кампанията стартира първо в социалните канали на Министерство на туризма. Във времето тя може да се допълва с още епизоди от различни локации и в различните сезони, анонсираха още от ведомството под ръководството на Николова.

Отделените пари за проекта са 29 940 лв.

Клипът за поречието на река Арда показва едно от най-живописните места у нас, което започва да набира популярност в последните две години. Вторият клип е посветен на Ротондата „Св. Георги“. Покрай нея всекидневно преминават стотици жители и гости на столицата, но малцина са влизали в нея, за да видят петте пласта стенописи. Ротондата е смятана за най-старата запазена сграда в София, която е построена в началото на IV век. Третият клип от тази поредица е посветен на една малко известна гробница до хасковското село Александрово. Размерът й е впечатляващ, а стенописите в нея са добре запазени. В непосредствена близост до нея е Музеят на тракийското изкуство, в който се съхранява едно от първото обработено злато в света.

Клиповете може да видите тук.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.