0

Н ие се състезаваме с идеи в един труден период на здравни и икономически предизвикателства. ГЕРБ никога не е била партия на популизма, а на спазени обещания. Това заяви кандидатът на ГЕРБ Росен Желязков по време на предизборния дебат пред БТВ.

Ние се състезаваме с идеи в един труден период на здравни и икономически предизвикателства. ГЕРБ никога не е била партия на популизма, а на спазени обещания. Това заяви кандидатът на ГЕРБ Росен Желязков по време на предизборния дебат пред БТВ.

Той беше категоричен, че една година светът е в безпрецедентна ситуация: „Всяка държава следва собствените възможности, ресурси и подходи. Ние успяхме да налучкаме пулса на ситуацията“.

По темата за мерките срещу коронавируса транспортният министър каза: „Управляваме кризата не по-лошо от развитите европейски държави“. В България болничната мрежа е добре развита според него. Координацията между БСП и ДПС е знак за сътрудничество между двете формации след изборите.

Той определи като политическо лицемерие съпротивата срещу концесията на летище София. По този начин ще бъдат уплашени външните инвеститори в България.

Желязков припомни, че България има ръст, с който страната ни ще догони европейските демокрации. Обективните показатели са БВП и ръст в икономиката.

Относно ваксините заяви: „България е поръчала през ЕК 3 милиона РНК ваксини, 3 милиона аденовирусни ваксини и 3 милиона антигенни ваксини“. По този начин се постиха балансиран внос на различните видове ваксини.

Благодарение на мерките около 300 000 души са запазили работата си. Според транспортния министър това е била работеща мярка, защото са разпределени 3 милиарда лева в помощ на секторите. Подоходното облагане би наказало средната класа. По отношение на растежа съобщи, че 6 пъти са се увеличи средствата за иновации.

„Повече държава в стопанския живот е прекият път към корупцията“ заяви Желязков. На въпрос на опонент той каза, че подкрепата, която партиите получават, ще бъде видяна след 9 дни. Приоритетите на ГЕРБ са в иновации, образование и икономически растеж.

„За ГЕРБ управлението не е самоцел, а възможност за развитие на България“, завърши Желязков.