0

М мм! Италианската кухня звучи по своему романтично. Веднага си представяме безкрайно дългите спагети, поръсени с пармезан, ароматната лазаня с кайма и зеленчуци и мекото тесто на вкусната пица. Няма друга кухня, която да съдържа в себе си една дума, описваща половината им меню, но италианската „паста“ може да има много форми и вкусове.

Ммм! Италианската кухня звучи по своему романтично. Веднага си представяме безкрайно дългите спагети, поръсени с пармезан, ароматната лазаня с кайма и зеленчуци и мекото тесто на вкусната пица. Няма друга кухня, която да съдържа в себе си една дума, описваща половината им меню, но италианската „паста“ може да има много форми и вкусове.

Днес ви представяме страхотна рецепта за паста пене или добрите стари макарони с пилешки гърди, чери доматчета и чесън, която ще ви накара да си оближете пръстите.

  • 1 пакет паста пене
  • 1/3 чаша нарязан пресен или стар лук
  • 2 скилидки чесън, млян
  • 1 и ½ чаши чери домати, нарязани на кубчета или на едро
  • 1 и ¼ чаши сушени домати, нарязани
  • 1 и ½ чаши варен артишок, нарязан
  • 1 чаша варени пилешки гърди
  • ¼ чаша маслини каламата без костилки
  • 1/8 чаена лъжичка сол
  • 1/8 чаена лъжичка черен пипер
  • 2 чаши моцарела, нарязана
  • 2 супени лъжици пресен босилек, нарязан

Намазнете голям тиган за пържене. Загрейте го на средна температура. Запържете лука за около 3 минути, докато омекне. След това добавете чесъна. Пържете го 1 минута. Прибавете като разбърквате непрекъснато и доматите, сушените домати, артишока и пилешкото (предварително сварени), маслините. Гответе за около 5-6 минути.

Накрая добавете сварената паста пене и разбъркайте, за да се смесят вкусовете. За финал сложете моцарелата. Разбъркайте я добре, за да се разтопи и сервирайте горещо. Поръсете с пресен босилек и подправки, съветват от az-jenata.bg.