М мм! Италианската кухня звучи по своему романтично. Веднага си представяме безкрайно дългите спагети, поръсени с пармезан, ароматната лазаня с кайма и зеленчуци и мекото тесто на вкусната пица. Няма друга кухня, която да съдържа в себе си една дума, описваща половината им меню, но италианската „паста“ може да има много форми и вкусове.
Ммм! Италианската кухня звучи по своему романтично. Веднага си представяме безкрайно дългите спагети, поръсени с пармезан, ароматната лазаня с кайма и зеленчуци и мекото тесто на вкусната пица. Няма друга кухня, която да съдържа в себе си една дума, описваща половината им меню, но италианската „паста“ може да има много форми и вкусове.
Днес ви представяме страхотна рецепта за паста пене или добрите стари макарони с пилешки гърди, чери доматчета и чесън, която ще ви накара да си оближете пръстите.
- 1 пакет паста пене
- 1/3 чаша нарязан пресен или стар лук
- 2 скилидки чесън, млян
- 1 и ½ чаши чери домати, нарязани на кубчета или на едро
- 1 и ¼ чаши сушени домати, нарязани
- 1 и ½ чаши варен артишок, нарязан
- 1 чаша варени пилешки гърди
- ¼ чаша маслини каламата без костилки
- 1/8 чаена лъжичка сол
- 1/8 чаена лъжичка черен пипер
- 2 чаши моцарела, нарязана
- 2 супени лъжици пресен босилек, нарязан
Намазнете голям тиган за пържене. Загрейте го на средна температура. Запържете лука за около 3 минути, докато омекне. След това добавете чесъна. Пържете го 1 минута. Прибавете като разбърквате непрекъснато и доматите, сушените домати, артишока и пилешкото (предварително сварени), маслините. Гответе за около 5-6 минути.
Накрая добавете сварената паста пене и разбъркайте, за да се смесят вкусовете. За финал сложете моцарелата. Разбъркайте я добре, за да се разтопи и сервирайте горещо. Поръсете с пресен босилек и подправки, съветват от az-jenata.bg.
Монитор