0

Л егендарната рок група „Ролинг Стоунс“ издаде първия си сингъл от 2012 г. Песента е посветена на пандемията от новия коронавирус, предаде БГНЕС. „Living in a Ghost Town“ (Да живееш в призрачен град) е записан от музикантите в условия на самоизолация.

Легендарната рок група „Ролинг Стоунс“ издаде първия си сингъл от 2012 г. Песента е посветена на пандемията от новия коронавирус, предаде БГНЕС. „Living in a Ghost Town“ (Да живееш в призрачен град) е записан от музикантите в условия на самоизолация.

Четириминутната песен е придружена от клип, заснет по безлюдните улици на големи градове по света. На екрана се появяват необитаемото лондонско метро, опустелите Пикадили съркъс, пешеходните зони край Темза, Холивудската алея на славата, районите на Кейптаун, Киото, Осло и Торонто. Тези кадри са смесени с моменти от създаването на песента в студио.

Фронтменът Мик Джагър заяви: „Записвахме новия материал преди карантината и имаше една песен, която сметнахме, че ще резонира добре във времето, в което живеем в момента. Работихме по завършването на песента изолирано. Но най-после я завършихме”.

 Китаристът Кийт Ричардс добави: „Прекъснахме работата по тази песен преди повече от година в Ел Ей и я отложихме за по-късно и изведнъж тази гадост удари света. Мик и аз решихме, че парчето наистина ще свърши добра работа в момента и ето го тук“.