0

М узикантът Роджър Уотърс обвини друг легендарен бивш член на Pink Floyd – Дейвид Гилмор, че се смята за собственик на групата. „Откакто аз напуснах през 1985-а, Дейвид си мисли, че притежава всичко: сякаш е убеден, че е собственик на Pink Floyd, че самият той е Pink Floyd, а аз съм без значение и трябва да си държа устата затворена“, написа Уотърс в своята страница във Фейсбук, където обвинява Гилмор, че го е отстранил от управлението на сайта на групата и профилите й в социалните мрежи.

Музикантът Роджър Уотърс обвини друг легендарен бивш член на Pink Floyd – Дейвид Гилмор, че се смята за собственик на групата. „Откакто аз напуснах през 1985-а, Дейвид си мисли, че притежава всичко: сякаш е убеден, че е собственик на Pink Floyd, че самият той е Pink Floyd, а аз съм без значение и трябва да си държа устата затворена“, написа Уотърс в своята страница във Фейсбук, където обвинява Гилмор, че го е отстранил от управлението на сайта на групата и профилите й в социалните мрежи.

Във видеото Роджър Уотърс се връща към срещата между него, Гилмор и Ник Мейсън, която трябвало да умиротвори и сдобри останалите живи членове на бандата, но в крайна сметка нищо не се получило. „Вече се обърнах към феновете на Pink Floyd и сега ще го направя пак. Преди всичко искам да ви благодаря за прекрасните отзиви за новата версия на Mother, която моята банда и аз сглобихме. Беше много забавно и ми припомни колко много ми липсват“. След това Уотърс отново скача срещу Гилмор: „Задавам си въпроса: защо видеото не е на разположение на сайта на Pink Floyd? Отговорът е, че там няма нищо мое: Дейвид Гилмор ме отряза от каналите на групата“. И още: „Преди около година организирах в Лондон нещо като мирна конференция между все още живите членове на Pink Floyd, на която направих редица предложения за преодоляване на тази безизходица. Неприятно ми е, че трябва да го кажа, но тя не доведе до нищо. Щом повече от 40 милиона от вас, феновете, са се записали в сайта, това е благодарение на творчеството, което ние петимата заедно сме създали. Едно от нещата, които поисках на онази среща, бе всички да имаме еднакъв достъп до сайта и страниците в социалните мрежи, за да можем да споделяме проектите си. Това ми се струва справедливо“, заключава Роджър Уотърс.

Неговият последен солов албум Us + Them и едноименното турне не бяха подкрепени с марката Pink Floyd.