Родители и учители в пазарджишко подкрепят по-строгите мерки

Родители и учители в пазарджишко подкрепят по-строгите мерки

Много родители в пазарджишки регион се подписват под петиция за планирано спиране на учебните занятия в страната. Петицията се разпространява чрез платформа в интернет и вече броят на подкрепилите я надхвърля 4 000 души.

"Въпреки „бодряшките“ заявления на образователното ведомство, учебните занятия са под въпрос, защото никой не желае да поеме часовете на заболелите от страх за собствения живот и здраве. Предвид наблюдаваната тенденция, преустановяването на занятията в училище и детските градини у нас ще се случи рано или късно – по липса на деца и учители. По-добре е това да стане в резултат на планирана стратегия, отколкото да се извърши под натиска на обстоятелства, които не можем нито да контролираме, нито да управляваме. Така шансовете за бързото възстановяване на училищното образование ще бъдат запазени и подобрени", пише още в документа. 

В петицията се настоява за временно прекратяване на присъствените занятия в училище и детските градини поради епидемията, тъй като те застрашават живота и здравето на децата, учителите, административния и помощния персонал, и техните семейства. Родители и учители одобряват и по-строгите мерки, които предлага здравният министър от петък, 27 ноември. Детската градина в Стрелча спира работа до края на този месец. Това гласи заповед на кмета на общината Георги Павлов, издадена с цел намаляване разпространението на COVID-19. Причина за решението са заболели служители служители от ДГ"Д-р Стайко Стайков" и намаленият брой посещаващи деца.
Занятията ще бъдат възобновени на 30 ноември след дезинфекциране на помещенията в сградата.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.