Родените наесен деца са по-податливи на алергии

Родените наесен деца са по-податливи на алергии

Децата, родени през есента, са по-податливи на хранителни алергии и болестите, които те причиняват. Това сочи ново проучване, публикувано в Американския журнал по алергии и имунология.

Д-р Джесика Ху от Националния еврейски здравен институт, водещ автор на статията, казва, че алергиите най-често се проявяват под формата на суха кожа, но могат да приемат и друга форма.

„Изследваме всяко дете, което се лекува в нашата болница, и стигнахме до извода, че родените през есента са много по-склонни да изпитат това, което се нарича атопичен марш. Сега се опитваме да разберем защо е така и твърдо вярваме, че това идва само от бактериите по кожата“, казва д-р Ху.

Атопичният марш бележи промяната във формата на алергията, докато бебето расте. В по-късните години реакциите могат да включват сърбеж, зачервяване на кожата и дори астма и треска.

Лекарите посочват, че предотвратяването на атопичния марш е възможно с лечение, т.е. овлажняване на зачервяването на бебешката кожа с лосиони, като и с премахване на храната, която причинява алергии при бебето.

Краве мляко, яйца, пшеница, глутен, соя, риба, миди, сусам и други семена, както и фъстъци и орехи са храните, които най-често причиняват алергии.

Експертите казват, че всичко това не е задължително и не се препоръчва изцяло да се изключат тези храни от храненето, но да не се консумират ежедневно, а например на всеки три дни.

Източник: БГНЕС

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.