0

П редседателят на Районната избирателна комисия в Пазарджик Антоний Върбев обяви, че до Централната избирателна комисия е изпратено искане да бъде опростена изборната процедура, за да се избегне събирането на много членове на секционни комисии, съобщава БНР.

Председателят на Районната избирателна комисия в Пазарджик Антоний Върбев обяви, че до Централната избирателна комисия е изпратено искане да бъде опростена изборната процедура, за да се избегне събирането на много членове на секционни комисии, съобщава БНР.

"Предвид епидемичната обстановка в страната искаме да се ограничи по някакъв начин струпването на много хора на едно място в самия изборен ден. Отправили сме конкретно предложение изборните книжа да се представят в Районната избирателна комисия само от двама души, тъй като имаме 359 секции на територията на РИК-Пазарджик и ако приемем, че ще идват по трима души да представят протоколите, са към 1200 човека", казва той.

Другото, което предлагат - от ЦИК да измислят опростен начин за съставянето на протоколите на секциите, за да се елиминира възможността за допускане на грешки. "И съответно на нас да ни е по-лесна проверката и по-малко време да има струпване на много хора на едно място", посочва още той.

В Пазарджишка област COVID ваксинираните членове на Секционни избирателни комисии са 650 от общо 3 088 души.