Решително за по-чист въздух

Решително за по-чист въздух

Най-после една обнадеждаваща еко новина! След технически преглед автомобилите в България ще получават стикер с вграден чип, в който ще има информация за регистрационния номер на колата, името на собственика и екологичния стандарт на колата.

Решението на Автомобилната администрация е това да се случи от 21 юли тази година и е част от електронното управление на страната. С него ще се сложи край на дългите умувания какво да се прави с колите замърсители, как да се действа при значителните замърсявания на въздуха в големите градове и в тежки ситуации директно ще може да се спират временно автомобили за влизането им в определени зони. И това няма да е всичко. Електронното управление на автомобилната документация на практика ще даде възможност да се контролира и поведението на водачите – ще се знае чия е собствеността, автомобилът с оригиналната рама ли е, ако е с фалшива или открадната, веднага ще се разбере този факт и ще могат да се предприемат бързи действия.

Най-общо казано, бързо ще могат да се намират и спират от движение потенциалните закононарушители. Значително ще бъдат улеснени и самите контролни органи. А и водачите ще бъдат дисциплинирани. Всъщност тази не много скъпа за реализиране първа крачка ще може много лесно да се надгражда и ще е от полза за цялото общество, ако все пак се спазва, разбира се. Това пък ще направи придвижването по пътищата на страната ни много по сигурно. Най-малкото защото много по лесно ще бъдат откривани нарушителите, а и техният брой значително ще намалее още след прилагането на новите стикери.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.