0

П рез 2015 година французите направиха истинска революция в гамата си, като представиха новия си флагман, наречен Talisman. Новият луксозен модел дебютира у нас като триобемен, но в Европа се продава и като просторно и комфортно комби. Talisman е с дължина от 4,85 метра и междуосие от 2,81 метра, които му осигуряват щедро вътрешно пространство. Сега дойде време за обновяването на Talisman, който е получил изтънчен дизайн и нови технологии в оборудването. Благодарение на тях флагманът на Renault може да спира и потегля автоматично в натоварения трафик.

През 2015 година французите направиха истинска революция в гамата си, като представиха новия си флагман, наречен Talisman. Новият луксозен модел дебютира у нас като триобемен, но в Европа се продава и като просторно и комфортно комби. Talisman е с дължина от 4,85 метра и междуосие от 2,81 метра, които му осигуряват щедро вътрешно пространство. Сега дойде време за обновяването на Talisman, който е получил изтънчен дизайн и нови технологии в оборудването. Благодарение на тях флагманът на Renault може да спира и потегля автоматично в натоварения трафик.

Още от лансирането, клиентите избират Renault Talisman предимно заради неговия дизайн. С последните промени в модела той е още по-стилен и привлекателен. Новото Renault Talisman предлага и изцяло LED светлини от първото ниво на оборудване. Адаптивните фарове са оборудвани с LED матрична технология и се предлагат с динамични LED мигачи. В задната част има изцяло LED светлини поставени в хромирана рамка и включващи динамични индикатори. Монтираната отзад антена тип перка на акула подобрява качеството на мултимедийната система, като същевременно му придава по-спортен вид. Новият Talisman се предлага с нови екстериорни цветове - светлосиво, червено „Винтидж” и сиво „Хайленд”, както и с новите алуминиеви джанти - 17-инчови Pierre, 18-инчови Stellar и 19-инчови Sato.

В купето на обновеното Renault Talisman са добавени нови хромирани елементи, които подчертават формата на централната конзола. Новото покритие от дърво на арматурното табло и вратите придава нотка на елегантност. За по-персонализиран интериор шофьорът и пътниците вече могат да избират измежду 8 цвята амбиентно осветление чрез системата Multi-Sense. Инструменталното табло е по-видимо, благодарение на 10,2-инчовия екран, който се предлага като стандартно оборудване за ниво на оборудване Intens. Настройките на мултимедийната система позволяват пълна персонализация за уникално шофиране.

Новото Renault Talisman е по-удобно и ергономично с огледало за задно виждане без рамка и по-големи поставки за чаши, които сега се предлагат с хромирани пръстени и осветление. Новият бутон Autohold поддържа автомобила неподвижен, без да е необходимо педалът на спирачката да се държи натиснат. Бутоните за круиз контрола са разположени на волана за по-голямо удобство. Новата кожена тапицерия се предлага в три цвята – пясъчно сиво, кафяво и титаниево черно, а клиентите могат да изберат интериорните цветови палитри на автомобила в черно или светлосиво.

Новото Renault Talisman идва с най-новите технологични постижения на марката за истинско първокласно изживяване. За комфорт и безопасност по време на шофиране през нощта, Talisman е оборудван с технологията LED Matrix Vision. Интелигентната адаптивна система за осветление подобрява безопасността, като се представя по-добре от традиционните LED системи и в сравнение с по-старите модели има 50% повече светлина и разширен обхват на видимост от 220 спрямо 175 метра.

Осветеността се контролира автоматично в зависимост от условията на движение. Новият Talisman разполага с мултимедийната система Renault Easy Link, която предлага удобен за потребителя интерфейс чрез 9,3-инчов екран във формата на таблет. Системата включва цифрово радио DAB, мултимедийна система, съвместима с Android Auto и Apple CarPlay, както и свързана навигационна система с търсене на адрес в Google, цени на горивата и информация за трафика в реално време. Системата Renault Easy Link със 7-инчов екран и съвместимост с Android Auto или Apple CarPlay се предлага като стандартно оборудване за ниво на оборудване Zen.

Renault Talisman е оборудвано с подобрени системи за подпомагане на водача, включващи автономно управление от второ ниво. Системата за придържане средата на лентата и автоматично спиране и потегляне в натоварено движение регулира скоростта от 0 до 160 км/ч, като спазва безопасно разстояние до автомобилите отпред. Системата може автоматично да спре и да стартира автомобила в рамките на три секунди, без водачът да трябва да предприема действие. Активната система за аварийно спиране (AEBS) вече разпознава пешеходци и колоездачи. Новото Renault Talisman се предлага със система за предупреждение за напускане на лентата на движение, система за предупреждение при отчетена умора на водача, предупреждение за наличие на обект в сляпата точка и други.

Новото Renault Talisman разполага с най-новите бензинови и дизелови двигатели, които са по-чисти и по-ефективни. Ново допълнение към двигателната гама е 1,3-литровият 4-цилиндров турбобензинов двигател с директно впръскване TCe 160 EDC FAP, който предоставя максимална мощност от 160 к.с. и въртящ момент от 270 Нм при 1800 об/мин. Моторът се предлага със 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя и е икономичен със среден разход на гориво от 6,2 л/100 км. За по-взискателните клиенти, които търсят повече мощност, се предлага 1,8-цилиндров 4-цилиндров турбобензинов двигател с турбокомпресор с двойно превъртане и система с променлив клапан с три позиции, като осигурява максимална мощност от 225 к.с. и въртящ момент от 300 Нм, който се предлага от 2000 об/мин. Двигателят TCe 225 EDC FAP е комбиниран със 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя.

По-малкият дизелов двигател е 1,7-литров 4-цилиндров турбомотор Blue dCi с мощност 120 или 150 к.с. и 6-степенна ръчна скоростна кутия. С много нисък смесен разход на гориво от едва 4,9 л/100 км, това е идеален автомобил за клиенти, които пътуват много. Гамата включва и двигателя Blue dCi със 160 или 200 к.с., съчетан с 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Новото Renault Talisman ще бъде представено в България през втората половина на 2020 година.