0

П о време на представянето на новия стратегически план Renaulution беше обявена премиерата на новата марка в групата, наречена Mobilize. Тя насочена към клиенти, които желаят да възприемат по-устойчиви, споделени форми на мобилност. Марката Mobilize се развива отвъд автомобилите и отговаря на новите нужди на съвременните потребители.

По време на представянето на новия стратегически план Renaulution беше обявена премиерата на новата марка в групата, наречена Mobilize. Тя насочена към клиенти, които желаят да възприемат по-устойчиви, споделени форми на мобилност. Марката Mobilize се развива отвъд автомобилите и отговаря на новите нужди на съвременните потребители.

В същото време Mobilize насърчава устойчивите енергийни екосистеми в съответствие с целта на Groupe Renault за постигане на въглеродна неутралност и амбицията за развиване на стойност от кръговата икономика. Марката Mobilize предлага нови начини за транспортиране на хора и стоки, с или без автомобил.

Новите предложения за мобилност отговарят на очакванията на крайните клиенти, компаниите, градовете и регионалните власти. Mobilize обединява дейностите на Groupe Renault в областта на мобилността, енергията и решенията, свързани с данни.

Когато батериите на електрическите автомобили вече не са годни за употреба в автомобилите, Mobilize ще ги рециклира, като им даде втори живот като стационарен източник на енергия. За допълнително усъвършенстване на електрическата мобилност, Mobilize предлага решения за улесняване на зареждането на електромобилите.

За клиентите, които оперират автопаркове от електрически и Plug-in хибридни автомобили, Mobilize ще предложи лесен достъп до инфраструктурни решения за зареждане в цяла Европа.

Първият концептуален автомобил на марката Mobilize е EZ-1 Prototype. Изцяло електрическият модел EZ-1 е ново решение за градска мобилност, предназначено за споделено ползване. В това си качество, EZ-1 Prototype ще бъде лансиран на пазара по иновативен начин. Потребителите ще плащат само за това, което използват, за времето за шофиране или изминатия пробег. Автомобилът е свързан и се предлага с безключов достъп и взаимодейства с потребителите чрез техния смартфон.

Новият Mobilize EZ-1 Prototype е компактен и пъргав електрически автомобил за двама човека. Той е с дължина от едва 2,3 метра, а панорамните стъклени врати дават на потребителите безпрепятствен изглед към околния градски пейзаж. Mobilize EZ-1 Prototype е средство за мобилност, което ще се слее с града. Моделът е емблематичен за новата марка Mobilize, затова е пъргав, динамичен и приобщаващ.

Електрическият Mobilize EZ-1 Prototype съдържа иновативна система за обмен на батерии. Тя е алтернатива на традиционната инфраструктура за зареждане, което означава, че автомобилът може да се използва без прекъсване. Mobilize EZ-1 е изработен от 50% рециклирани материали и ще бъде 95% рециклиран в края на жизнения си цикъл, благодарение на съоръженията в завода Re-Factory във Флан.