0

О т дебюта му през 2016 година до сега от Renault Megane Sedan са продадени над 200 000 автомобила в близо 30 страни. Елегантният седан стана високо ценен заради модерния външен вид, щедрото пространство в интериора, големия багажник и съвременните икономични и динамични двигатели. Сега Renault представя обновен вариант на Megane Sedan, който се отличава с по-изискан дизайн, модернизиран и удобен интериор, нов 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател и съвременно оборудване с най-новите технологии за по-голяма безопасност и комфорт.

От дебюта му през 2016 година до сега от Renault Megane Sedan са продадени над 200 000 автомобила в близо 30 страни. Елегантният седан стана високо ценен заради модерния външен вид, щедрото пространство в интериора, големия багажник и съвременните икономични и динамични двигатели. Сега Renault представя обновен вариант на Megane Sedan, който се отличава с по-изискан дизайн, модернизиран и удобен интериор, нов 1,0-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател и съвременно оборудване с най-новите технологии за по-голяма безопасност и комфорт.

Новото Renault Megane Sedan се произвежда в завода на марката Турция и ще бъде лансирано в почти 30 страни, включително и в България, от началото на 2021 година.

В предната част на новото Renault Megane Sedan има нова броня и нова решетка с повече хромирани елементи. В предната част на арките на колелата са добавени въздушни дефлектори за по-добра аеродинамика. Отстрани новото Renault Megane Sedan се възползва от нов дизайн на калниците и осветление на дръжките на вратите. Седанът се предлага в седем външни цвята, както и нови джанти от 16 до 18 инча.

В интериора новото Renault Megane Sedan е оборудвано с нова тапицерия, а на арматурното табло е поставен 10,2-инчов екран с интегрирана в него навигация. В зависимост от нивото на оборудване за модела се предлага и нов 9,3-инчов мултимедиен екран, който допълнително модернизира купето. Новата свързана мултимедийна система Renault Easy Link предлага всички функции за навигация и инфотейнмънт, както и настройки на системата Multi-Sense с четирите режима на шофиране - Eco, Comfort, Sport и MySense. За по-голяма ергономия, управлението на системите за асистенция при шофиране са групирани заедно на волана, а бутоните за климатика са по-достъпни на таблото.

Новото Renault Megane Sedan е оборудвано и с вътрешно огледало за обратно виждане без рамка и хромирани покрития на бутоните за управление на климатика. Сега водачът има електрически регулируема седалка за избор на по-удобна позиция на шофиране. Новата мултимедийна система осигурява реплика на екрана на смартфона, гласови команди и телефония с Android Auto и Apple CarPlay, както и навигация с търсене на адреси в Google, информация за цени на горивото и за трафика в реално време.

Новите функции включват нови амбиентни цветове и приложението R-Sound за звука на двигателя. Дигиталните дисплеи на таблото с размер 7 и 10,2 инча предлагат персонална информация чрез инструменти, като разход на гориво в екологичен режим и мощност в спортен режим.

Новото Renault Megane Sedan предлага по-широка гама от двигатели, адаптирани към много различни потребителски приложения и съвместими с новите европейски разпоредби. За модела се предлага нов 1,0-литров 3-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и директно впръскване TCe 1.0 в ефективна версия с мощност от 115 к.с. с 5-степенна механична скоростна кутия, оптимизирана за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите.

Бензиновият турбодвигател TCe 1.3 във версия със 140 к.с., оборудван с филтър за твърди частици, и турбодизеловият мотор Blue dCi 1.5 във версия с мощност 115 к.с. се предлагат в съчетания с 6-степенна ръчна скоростна кутия или 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител EDC. За да направи пътуването по-безопасно и по-приятно, новото Renault Megane Sedan е оборудвано с всички нови и най-съвременни помощни системи за шофиране.