0

Н овото Renault Megane R.S. беше представено в София с интерактивен тест по симулирана писта. Зад волана на новия спортен модел беше осемкратният рали шампион у нас Димитър Илиев, а трасетата по които да премине колата по време на теста, бяха създадени от зрителите и гостите на мястото на събитието.

Новото Renault Megane R.S. беше представено в София с интерактивен тест по симулирана писта. Зад волана на новия спортен модел беше осемкратният рали шампион у нас Димитър Илиев, а трасетата по които да премине колата по време на теста, бяха създадени от зрителите и гостите на мястото на събитието.

„Новото Renault Megane R.S. олицетворява сътрудничеството между екипите на Formula 1 и Renault Sport. Моделът цели да отговори на очакванията на клиентите за безопасно и безкомпромисно спортно шофиране в ежедневието. Радвам се, че сме заинтригували зрителите и те се включиха в теста. Благодарение на техните предизвикателства успяхме да покажем най-доброто, на което е способен автомобилът. Пожелавам им съвсем скоро да станат горди собственици на новото Renault Megane R.S.” заяви Рено Пирел, генерален мениджър на „Рено Нисан България”.

Новият Megane R.S. е разработен в сътрудничество с екипа на Renault от Formula 1. Това е първият сериен автомобил, който използва новата емблема на Renault Sport. Възможностите за шаси са две Sport или Cup. Подходящо за ежедневно използване e Sport, което позволява да се съчетае динамичния стил на шофиране с комфорта. Шасито Cup е по-твърдото от двата вида, тъй като е базирано на пистово поведение.

Новото Renault Megane R.S. се предлага с 1,8-литров турбобензинов двигател с директно впръскване на горивото, разработен в тясно сътрудничество с инженерите на Renault Sport. Двигателя разполага с мощност от 280 к.с. и максимален въртящ момент от 390 Нм. Клиентите могат да избират между две скоростни кутии - механична 6-степенна и автоматична 6-степенна с двоен съединител, при която на разположение на водача са и пера на волана за смяна на предавките.