Renault Kangoo Van изминава до 300 километра само на ток
7

Renault Kangoo Van изминава до 300 километра само на ток

Новият изцяло електрически лекотоварен автомобил се заражда за 30 минути за пробег от 170 км

Няколко месеца след представянето на новия лекотоварен ван Kangoo, френският гигант Renault представи новото Kangoo Van E-TECH Electric. Благодарение на новата си литиево-йонна батерия с капацитет от 45 кВч, новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric може да измине пробег до 300 км по цикъла WLTP. Литиево-йонната батерия е разположена под пода на автомобила и не оказва никакво влияние върху капацитета на товарното пространство.

Новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric е оборудвано с електромотор с мощност от 90 кВт и незабавен въртящ момент от 245 Нм за плавно и динамично шофиране при всякакви обстоятелства. За презареждане на батерията новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric предлага избор от три типа зарядни устройства.

Стандартният модел разполага с трифазно зарядно устройство с мощност 11 кВт, подходящо за всички видове зареждане в домашни условия. Допълнителните зарядни устройства включват зарядно устройство с мощност 22 кВт за бързо зареждане на обществени зарядни станции и бързо зареждащо устройство с 80 кВт, което може да възстанови 170 км пробег за 30 минути.

С двете допълнителни зарядни устройства батерията е снабдена с възможност за течно охлаждане. Новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric се зарежда от 15% до 100% за 3 часа и 50 минути на устройство Wallbox с мощност 11 кВт и за по-малко от 6 часа при устройство Wallbox с мощност 7,4 кВт.

За да гарантира един и същ пробег през всички сезони, климатичната система на новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric е оборудвана с термопомпа. По този начин автомобилът извлича топлината около купето, за да го затопли без да се използва електрически резистор, консумиращ енергия.

Термопомпата работи най-добре, когато температурата на околната среда е между минус 15 градуса и плюс 15 градуса по Целзий, което е често срещан диапазон за студените сезони в повечето европейски страни. Новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric предлага като опции отопление на предно стъкло, на предните седалки и волана.

В новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric конвенционалната хидравлична спирачка се подпомага от адаптивна регенеративна спирачна система, която увеличава максимално количеството възстановена енергия, независимо от режима на регенеративно спиране. Водачите могат да избират между шест различни режима на шофиране и регенеративно спиране за оптимален пробег в зависимост от спецификата на работа и условията на движение.

Режимът ECO ограничава мощността на автомобила и максималната скорост, като помага за оптимизирането на общия пробег и е много полезен при превоз на леки товари. Водачът може да избира и между три режима на регенеративно спиране.

Първият B1 е ограничен режим, подходящ за шофиране по магистрали. Вторият B2 е регенеративен режим по подразбиране за универсална употреба, който има усещане за двигател с вътрешно горене при отнемане на газта. Третият режим B3 е за максимална регенерация за използване в задръствания и по планински пътища.

Информацията за избрания режим на шофиране, потокът на енергия и системите за безопасност, се показват на 10-инчовия цветен инструментален панел, предлагащ се като опция. Мултимедийната система Easy Link с 8-инчов сензорен дисплей може да се свързва със смартфон и предлага разнообразие от специфични свързани услуги като програмиране и график за зареждане на батерията, дистанционно наблюдение на нивото на заряд, предварително затопляне и охлаждане на купето и много други.

Новото Kangoo Van E-TECH Electric разполага със същия товарен капацитет като модела с двигател с вътрешно горене. Товарният обем е до 3,9 куб.м в късата версия и до 4,9 куб.м в дългата версия, а полезният товар е съответно 600 и 800 кг в дългата версия. Електрическият ван можа да тегли прикачен товар с маса до 1500 кг.

Новият ван има най-широкият страничен отвор на пазара от 1,45 метра, както и три предни седалки с централна сгъваема облегалка, която се превръща в мобилен офис. Новото Renault Kangoo Van E-TECH Electric ще се предлага в Европа от пролетта на 2022 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.